Dentist at Work 2

Vi arbetar mot tandlossning i Stockholm

Tandlossning i  Stockholm


Det huvudsakliga syftet med en Tandhygienistbehandling är att bibehålla ett friskt tandkött och undvika tandlossningssjukdom. Vi arbetar i Stockholm och både förebygger tandlossning och behandlar pågående tandlossningssjukdom.

Tandlossningssjukdom är en smygande sjukdom där de första tecknen är blödande tandkött. Om tandstenen (som är förkalkade bakteriebeläggningar) sitter kvar en längre bildas tandsten längre ner i tandköttsfickan och benfästet kan då börja brytas ner och tanden kan så småningom bli lös och gå förlorad.


Inte tanden i sig som är problemet när det gäller tandlossning

Tandlossning drabbar ju egentligen inte själva tanden, utan tandens stödjevävnad och tandben, dvs fästet. Man kan alltså också få tandlossning på de ställen i munnen där man har implantatskruvar. Det bästa sättet att förhindra att tandlossningen sprids är att regelbundet besöka sin tandhygienist för att ta bort tandstenen som bildats. Det är viktigt att din tandhygienist eller tandläkare alltid i samband med en undersökning håller koll och mäter dina tandköttsfickor.


Hur avgör man om det är tandlossning?


En tandköttsficka är normalt upp till 2-3 mm, dvs man mäter från tandköttskanten ner till tandbenet. Om det börjar gå över 3 mm och uppåt har du begynnande tandlossning. Om det dessutom blöder från botten på fickan när man mäter med sin mätsticka är det ett tecken på en pågående inflammation och det bör rensas och göras rent i tandköttsfickorna för att detta ska kunna läka ut och inte fortsätta att utvecklas till tandlossningssjukdom.

Vi finns på Drottninggatan 71 A i Stockholm