Våra behandlingar

Läs mer om våra tandhygienistbehandlingar och undersökningar

Kontakta oss

Tandhygienistbehandling

Behandlingen innefattar en grundlig undersökning med fickdjupsmätning, tandstensborttagning, airflow, polering, instruktion, 4 röntgenbilder samt diagnostisering av mun/tandsjukdomar.

Våra tandhygienistbehandlingar avslutas alltid med airflow

airflow

Vid behandling med airflow rengör vi dina tänder med en saltbläster som även avlägsnar missfärgningar samt skapar en fin tandyta. Airflow är ett effektivt sätt att rengöra och ta bort missfärgning som tandborstningen inte klarar av. Med Airflow lämnar du vår tandhygienistklinik med vitare tänder. Airflow-rengöring, även kallat tandblästring är ett både skonsamare och billigare alternativ till tandblekning.

tandblekning

Tandblekning är ett effektivt och smidigt sätt att fräscha upp ditt leende. Genom vår tandblekning blir du enkelt av med missfärgningar på bara några timmar. Resultatet påverkas av dina tänders ursprungliga färgnyans samt tidigare missfärgningar. Även blekningens hållbarhet är beroende av att du sköter dina tänder väl efter utförd behandling samt personliga kost- och nikotinvanor.

tandlossning

Tandlossning orsakas av plack och tandsten som bryter ner tandköttsvävnaden och käkbenet. Drygt 40% av den vuxna befolkningen lider av sjukdomen, ofta utan att veta om det. 15% av vuxna lider av svår paradontit. Desto tidigare sjukdomen upptäcks och behandlas, desto bättre förutsättningar har man att hålla tillståndet under kontroll. Lyckligtvis finns det även mycket du själv kan göra för att förebygga samt förhindra parodontal sjukdom - vid varje besök råder vi dig till hur du bäst tar hand om dina tänder.

undersökning

Vid undersökning med röntgen tas 4 röntgenbilder för att diagnostisera karies och fastställa hur bennivån ser ut. Vi undersöker slemhinnor samt ser till att allt ser bra ut i hela munnen. Vi screenar även fickdjupen för att fånga upp eventuella begynnande problem med tandlossning samt tandköttsinflammation. Lättare tandstensborttagning görs även vid detta tillfälle.

Ett besök hos tandhygienisten ger god förutsättning för en god tandhälsa och friska tänder livet ut!

Kontakta oss idag!