tandlossning

Kontakta oss

diagnostisering & behandling av tandlossning

Tandlossning orsakas av plack och tandsten som bryter ner tandköttsvävnaden och käkbenet. Drygt 40% av den vuxna befolkningen lider av sjukdomen, ofta utan att veta om det. 15% av vuxna lider av svår paradontit. Desto tidigare sjukdomen upptäcks och behandlas, desto bättre förutsättningar har man att hålla tillståndet under kontroll.

Lyckligtvis finns det även mycket du själv kan göra för att förebygga samt förhindra parodontal sjukdom - vid varje besök råder vi dig till hur du bäst tar hand om dina tänder.

hur avgör man om det är tandlossning?

Tandlossningen sker ofta så pass långsamt att du inte själv upptäcker sjukdomen. Inflammationen kring tänderna gör vanligen inte ont i ett tidigt skede och det tar ett bra tag innan tanden börjar lossna. Tidiga symtom att vara uppmärksam på är blödningar från tandköttet när du borstar tänderna. 

Det bästa sättet att förhindra att tandlossningen sprids är att regelbundet kontroller hos sin tandhygienist för att ta bort tandstenen som bildats. 

regelbundna besök hos din tandhygienist 

Att regelbundet besöka din tandhygienist förebygger tandlossning och andra tandbesvär. Genom att hålla tänderna fria från tandsten hålls tandköttet och vävnad frisk. Hur ofta du bör komma på besök är individuellt. Vi är måna om att du som patient hos oss ska behålla dina tänder friska livet ut. Tillsammans lägger vi upp en individuell bedömning kring dina besök och hur ofta du behöver uppföljning.