undersökning & DIAGNOSTIK

Kontakta oss

undersökning av tänder med röntgen

Vid en undersökning tar vi 4 röntgenbilder för att diagnostisera karies och ser hur bennivån ser ut. Genom röntgenbilder har vi möjlighet att se det som ögat inte kan upptäcka både i och under tanden. Vi går noga igenom och tittar på slemhinnor och ser att allt ser bra ut.

Diagnostisering och behandling

Flourbehandling

Vid mindre begynnande kariesangrepp ellerr blottlagda rotytor som är mjukare än emaljen och därmed mer mottagliga för karies, fluorlackar vi med ett högkoncentrerat fluorlack som lagras i tanden som en fluordepå. Fluoret utsöndras gradvis under 3 månader. Denna behandling stärker upp tanden samt hjälper till att läka ut begynnande karies i ett tidigt skede.

Ilande tandhalsar

Har du besvär med ilande tandhalsar lackar vi dessa med ett ljushärdande lack som nöts ner gradvis under 3-4 månader allteftersom man borstar och använder sina tänder. Detta skyddar som en barriär och tar bort obehagen av dina ilningar.

Inflammerat tandkött

Vid inflammerat tandkött är det inte tanden som är sjuk utan fästet.

Förstadiet till parodontit är oftast ett inflammerat tandkött (gingivit). Behandlas inte inflammationen angrips allt större områden, vilket leder till att fickan mellan tanden och tandköttet djupnar och blir allt svårare att hålla ren.

Paradontit

Paradontit är en inflammatorisk sjukdom i tändernas stödjevävnad. Tandens stödjevävnad infattas främst av tandköttet, rothinnan och käkbenet. Vid paradontit bryts vävnaden ner och tänderna förlorar successivt sitt fäste. Parodontit leder med andra ord till att tänderna lossnar.

Prisinformation

Vi följer Försäkringskassans referensprislista för tandhygienistbehandlingar. Vi är självklart anslutna till Försäkringskassan och ditt tandvårdsstöd dras automatiskt av på din behandling hos oss.

regelbundna besök hos din tandhygienist 

Att regelbundet besöka din tandhygienist förebygger tandlossning och andra tandbesvär. Genom att hålla tänderna fria från tandsten hålls tandköttet och vävnad frisk. Hur ofta du bör komma på besök är individuellt. Vi är måna om att du som patient hos oss ska behålla dina tänder friska livet ut. Tillsammans lägger vi upp en individuell bedömning kring dina besök och hur ofta du behöver uppföljning.